A brinlökdől-völgyi féregvadászat

Mesélő: Premier
Rendszer: Vikings & Valkyries

Előismeret nem szükséges, ha megy a régimódi D&D, menni fog ez is.

Utazók és skaldok híresztelik szerte az északi világban Harvarald jarl balsorsát. Karmos-átok, féreg-siralom szállt a jarl birtokára, Brinlökdől völgyére, és döntötte romba a helyiek legelőit és gyümölcsöseit. A pásztorok, halászok és kézművesek a jarl fallal erősített csarnokában keresnek menedéket, onnan nézve a völgyből égrekúszó füstoszlopokat, hallgatva jég-félelmetes szörnyek távoli bömbölését, miközben a csarnok lassan kifogy az élelemből. Azt is mondják, néha egy tűzénekű, kardfogú, éjvitorla-szárnyú féreg is a levegőbe kap, hogy lassan körözzön a völgy fölött.

Lándzsa-büszke harcosokra, fejsze-haragú vikingekre vár a jarl, hogy napfény-csillogó acéllal oszlassák el az újhold-sötét átkot. Csata-hírnév és dalnok-dicsőség vár a győztesekre, no meg persze mézragyogású arany!

Számos csapat indult útnak kígyó-karcsú hajón, vizetvágó evezőt húzva, hogy felmentse Brinlökdől völgyét a szörnyek ostromától, és sokan latolgatják, vajon ki mit lenne hajlandó megtenni, hogy magáénak tudhassa a dicsőséget. Ahogy azt a régi déli birodalomban mondták: néha ember az embernek sárkánya.

Ami várható: Szörnyvadászat és egyéb dolgok a popkultúra, a szarvas sisakok és a hollywoodi kalandfilmek hangulatában.

Karakterek: előregeneráltak, de aki szeretne, az előzetes egyeztetéssel hozat saját karaktert is. Mind a V&V, mind a karakteralkotáshoz szükséges alapszabálykönyv (Mazes & Minotaurs) megtalálható itt: http://mazesandminotaurs.free.fr/revised.html

Időpont: 2020. 02. 29. / 09:00 - 13:30

Helyszín: Zuglói Ifjúsági Centrum

Résztvevők:
  • Gulyás Attila
  • Zsolt Szabó
  • Boldog-Bernád István
  • Balazs Bernath
  • Edy

Jelentkezés

Az eseményre az összes jegy elkelt.

Vissza a jelentkezéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük