A gargoyleok titka

Mesélő: Arturus
Rendszer: Shadowrun 2 kiadás
Világ: Árnyék Magyarország 2067

Az ébredés után nem sokkal a parlamentet gargoyleok szállták meg és vertek ott tanyát. Senki sem tudta mit keresnek ott, vagy mért nem jönnek ki, komoly fenyegetést jelentve a céges belvárosra. Egyesek szerint őriznek vagy védenek valamit/valakit. Ezeknek a pletykáknak csak további alapot ad hogy az épületben van a szent korona amit több mint 35 éve már senki nem látott.

Azonban 2066 őszén ez megváltozik. A lények időnként kirepülnek a parlamentből, nem egyszer a városon kívülre is északon még Vác magasságában is igen gyakran látják őket. Kezdetben ezek a nyugtalanító jelenségek probléma mentesek voltak, sőt helyieknek a turistáknak és a média hazai és külföldi képviselőinek ritka látványiságot nyújtottak.

Azonban ez 2066 szilveszter éjszakáján megváltozik. A lények a szilveszterező tömegbe rontanak, több mint kétezer áldozat. A céges tanács katonai erőket vonultat fel a parlament körül, az első két hónap nyugodtan zajlik. Azonban márcis első napján a lényeg csapatostul sereglenek a városba és megtámadják, az addigra már csak Ludovika komplexum nevű a céges tanácsnak is otthont adó épületegyüttes.

Azonban a támadás amilyen hirtelen jött, úgy abba is marad a lények rémülten menekülnek vissza a parlamentbe, néhány tucat céges katona az áldozat a dolgot senki sem érti.
Az események után március idusán Turner von Anderes a tisztségét már több mint 40 éve betöltő és több mint 110 éves Váci püspök ügynökén keresztül( A 82 éves Bundibácsi a kápsztásmegyeri-rákospalotai pusztulat koronázatlan Mr. Johonsonja) megkeresi a játékosokat akik a Budapesti árnyak már befutott és igen jól menő árnyvadászait alakítják. Segítséget kérve az ügye megoldásában és persze busás jutalmat ajánlva nekik.

Segédletek: 2. kiadás szabályrendszere. Minden magyarul, de csak a magyarul megjelent 2. kiadású kiegészítő használható.(grimoár, utcai szamuráj katalógus, ÁM, mesélő paraván)
Karakter: Saját magadnak kell elkészíteni, dekás nem ajánlott, bónusz karma megkötés nincs, de maradjunk a józan ész határai közt.

Időpont: 2017. 04. 22. / 14:30 - 19:00

Helyszín: Zuglói Ifjúsági Centrum

Résztvevők:
  • Süli Péter
  • Vadász Péter
  • Keresztes-Nagy Antal Gergely

Jelentkezés

Foglalás zárva erre az eseményre.

Vissza a jelentkezéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük