A mélység felettünk

Mesélő: Premier
Rendszer: Stars Without Number (D&D alapú)

2119 május 25-26. 24 óra alatt hat sugárimpulzus éri a Földet a Deneb csillag irányából. Több műhold irányítórendszere megzavarodik, a katonai állomások fegyverrendszerei parancs nélkül tüzelni kezdenek. Az első pár összeütköző-felrobbanó műhold beindítja a Kessler-szindrómát: a törmelékfelhők az orbitális mechanika kíméletlen törvényei alapján keringeni kezdenek a Föld körül, egyre újabb és újabb tárgyakat találva el – azok maradványai pedig további gyilkos felhőket alkotnak.

A földi radarállomások percről-percre jelentenek a navigációs és kommunikációs rendszerek pusztulásáról, majd egy hét múlva egyszerre mind elromlanak, értelmezhetetlen jeleket mutatva. Az orbitális, Lagrange- és holdállomások kétségbeesett segélykérő üzeneteit ugyanebben a pillanatban elnyomja valamilyen látszólag minden irányból érkező rádiózaj. A Föld vakká és süketté válik.

A bolygó legfontosabb kormányainak és legnagyobb cégeinek majdnem egy évig tart megépíteni az első páncélozott űrhajókat, amik elvileg túlélik a keringő srapnelfelhőkkel való ütközést. Miközben a társadalom a pánik és a káosz szorításában vergődik, a legbátrabbak – vagy a legkétségbeesettebbek – arra készülnek, hogy teszteletlen hajókkal repüljenek bele az ismeretlenbe. Egyes űrállomásokon volt annyi levegő, víz és élelem, hogy lakosaik elvileg még életben lehessenek. Más építmények egyéb kincseket rejtenek: tudományos kísérletek eredményeit, prototípusokat, fegyverrendszerek irányítókódjait. Bármit hoznak vissza a felderítők, lesz rá vevő. És amíg van vevő, addig mindig lesz, aki beleveti magát az orbitális pályák sötét, néma, parttalan mélységébe…

Mi várható: Felfedezés, mentés vagy éppen fosztogatás egy viszonylag alacsony technikai szintű, viszonylag realisztikus környezetben… esetleges meglepetésekkel.

Időpont: 2019. 05. 25. / 09:00 - 13:30

Helyszín: Zuglói Ifjúsági Centrum

Résztvevők:
  • Zagor87
  • Fehér László
  • Belánszky István
  • Kevevári István
  • Geri

Jelentkezés

Az eseményre az összes jegy elkelt.

Vissza a jelentkezéshez

One thought on “A mélység felettünk

  1. Marvin says:

    Jelentkeztem, megkaptam, hogy “a foglalás jelenleg megerősítésre vár, ami a részvételi díj megfizetésével kerül véglegesítésre”, remélem ez rám nem vonatkozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük