A Monarchia Igazságligája

Mesélő: Bulldy
Rendszer: Savage Worlds

I. Ferenc József, Ausztria császára, Magyarország és Csehország apostoli királya a szárd–francia–osztrák valamint a porosz–osztrák–olasz háború keserű tapasztalatai után leszűrte a tanulságot: birodalmát meg kell szilárdítania és neki is meg kell szerveznie a hozzá hűséges, különleges képességű emberekből álló csapatát. Birodalma megszilárdításának egyik lépése volt az 1867-es Kiegyezés, felesége, Elizabeth segítségével pedig megalapították a Monarchia Igazságligáját, emberfeletti képességekkel rendelkező egyének csapatát.

A kalandban tapasztalt (20 xp) rangú, “street fighter” szuperhős-erőszintű karakterek játszhatnak. Lesznek előre elkészített karakterek, de a Savage Worlds Deluxe alapkönyv és a(z újabb) Super Powers Companion kiegészítő segítségével, a mesélővel előre egyeztetve saját karaktert is lehet alkotni. A korszakból adódóan a radioaktív rovarcsípés, sugárfertőzés, nanorobotok és hasonló, modern technikára alapozott karakter-hátterek nem lehetséges. A szuperképességek leggyakrabban mágikus/természetfölötti, kémiai szerekből származó, steampunk eszközös vagy mutáns forrásból vannak.

Karakterek:

Blitzschlag_Villamcsapas
Strauchdieb_Betyar
Waldseele_Erdoszellem
Wesenheit_Kisertet
Zeitmeister_Idomester

A karaktereknél szándékosan nincs konkretizálva pár dolog, mint például a civil neve, pontos származása. Ami az előtörténetből nem derül ki, az tetszés szerint alakítható. Ha valaki választ karaktert, az előtörténetén is alakíthat, ha valami ennyire nem tetszik.
 
Minden karakternek van “Furcsaság” (quirk) hátránya. Ez tulajdonképpen az az apróság, ami miatt a karakter még civilben is kilóg egy kicsit a tömegből. Ez lehet beszédstílus, testtartás, akármi. Ezt mindenki maga találja ki a karakterének. Ahol olyan hátrány van, amiről az előtörténet nem nyilatkozik, ott vagy találd ki magadnak – azért egyeztesd velem 🙂 – vagy keress meg és leírom mire gondoltam.
A karakterek neme tetszőlegesen választható.
 
Jó olvasgatást!

Időpont: 2017. 04. 22. / 09:00 - 13:30

Helyszín: Zuglói Ifjúsági Centrum

Résztvevők:
  • Mladonyiczki Balázs
  • Keresztes-Nagy Antal Gergely
  • Gulyás Attila
  • Bartha Ágnes
  • Németh Artúr

Jelentkezés

Az eseményre az összes jegy elkelt.

Vissza a jelentkezéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük