B&B avagy a szent Grál nyomában

Mesélő: Mazsinó
Rendszer: Makoc

Gertrúd királynő meggyilkolása már a múlté, azonban a főurak sakkjátszmájának még nincs vége. Most a király figuráját szeretnék lecserélni. Már csak néhány bástya védi a királyt és jöhet egy újabb… játék!

– Kegyelmes úr! A király megérkezett a szentföldre! – mondta a földig hajoló hírhozó.

– A kutyái? – fordult oda a vörös ruhás gróf úr.

– Még vele vannak. De intézkedtünk, hogy kiküldje őket vadászni! – beszélt még mindig a föld felé a szolga.

– Látom, jól szolgálsz. Fogd az újabb aranyakat és utazz vissza! Érd el, hogy a kutyák vissza se jöjjenek! Állítsatok csapdát nekik! A fejüket akarom látni! Megértetted? – emelte fel hangját a gróf.

– Igen nagyuram! Minden óhajod szerint lesz! – majd lassan kihátrált a titkos helységből.

Krúd a szolga, már a csengő aranyakra gondolt és a kurtizánokra, akik majd értük a mennyekbe repítik! Egyszer ő is főúr lesz! Aki előtt hajlongnak majd a nemesek és földön csúsznak a szolgák. Minden nőt megkaphat majd, aki csak megtetszik neki, csak csettintenie kell! Egy ravasz mosoly jelent meg az arcán, miközben kísérőivel átvette a zsákokat a testőröktől.

A szent Grál… Igen, erre rá fog harapni a király, mindenki azt keresi a zsinat óta.

Kihúzta magát és határozottan megindult a kijárat felé, miközben túlterhelt fejvadászai alig tudták követni. Úgy lépkedett, mint egy hadúr, aki viharos háborúra készül.

Mert vihar lesz, az biztos! Azokat a bástyákat, csak egy orkán erejű szél tudja felborítani… Mint egy rajzoló, aki a vázlatvonalakat veti papírra, elméjében kezdte felépíteni a csapda körvonalait, majd szép lassan felépült a teljes… végzetes mű!

Saját Makoc rendszer:

6 fő tulajdonság (mint a D&D-ben), plusz 6 kiegészítő jellemző, amelyek a leleményesség, a vallásosság, a gazdagság, a túlélés, a gonoszság és a szerencse! Hozz rengeteg kockát, mert az egész karakter egy nagy kupac kocka. Minden kockának más a hatása és jelenetenként csak egyszer használhatod fel. A karakter alkotáskor döntöd el, melyik kocka mire jó! Lehetsz például dörzsölt kereskedő, mélyen vallásos lovag, egy ravasz varázshasználó, mindenre elszánt orgyilkos vagy akár egy rettenthetetlen harcos. Bármit megalkothatsz a kockáid által, csak a fantáziádra van bízva!

A jelentkezőkkel majd közösen megalkotjuk a kész karaktert! Mivel magasabb szintű karakterrel jászol, ezért legalább 60 db kockával készülj!

Időpont: 2017. 04. 22. / 09:00 - 13:30

Helyszín: Zuglói Ifjúsági Centrum

Résztvevők:
  • Kristóf András
  • Bereczki Benedek
  • Kapeller Zoltán

Jelentkezés

Foglalás zárva erre az eseményre.

Vissza a jelentkezéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük