A Szigony félsziget titka

Mesélő: Rayko
Rendszer: Vampire d10 (Fomalhaut)

A legendák korában, amikor a régi istenek éltek…

Javában dúl a II. Baali háború.

Míg az asszamiták, lasombra szövetségeseikkel Beth-Nahrain (A két folyó háza) területén állják a sarat a baalik és démoni szövetségeseik ellenében, addig a klánok és vérvonalaik az egymással való torzsalkodásban merítik ki erőiket.

Egyedül a Mytikas és Stefani istenei, a salubri klán és a kis számú, más klánokból származó szövetségeseik ismerik fel a veszélyt, amit a baali jelent.

Diéus Kronius, a Mennyek Atyja, az isteni triumvirátus tagja, legügyesebb, legerősebb, leggyorsabb alattvalóit hívja magához, hogy különleges feladatot adjon nekik. Pletykák terjednek ugyanis Cassandriából, ahol démoni lényeket véltek látni az ott élők.

Háttér: A káiniták őshazáját a kutatók a mai napig is keresik. Kutatásaik nem járhattak sikerrel, mert a világról alkotott képük alapjaiban hamis. Nem a Föld és a köre szerveződött hagymahéjanként létező Umbra és társai alkotják a világot. Az Umbra, mint a lét egy másik síkja létezik, de a többi világ más bolygókon alakult ki, akár teljesen eltérő fizikai törvények közepette.

Ezek a korai időkben, amikor a mágia erősebb volt és a korábbi letűnt korok technikái elérhetőek voltak, könnyebben elérhetőekké váltak, mint napjainkban.

A leghatalmasabb káiniták nem feltétlen mágiájuknak köszönhették hatalmukat, hanem eszközeiknek is.

A történet földi idő szerint i.e. 1224-ben játszódik.

Karaktergenerálás: A választható karakterek mind 5. generációs káiniták (helyi jellegzetességből adódóan csak salubri, gangrel, brujah, toreador, ventrue és tzimisce játszható). Előre megírt karakterek közül lehet választani, de csak a főbb irányvonalak vannak hozzájuk kidolgozva, a többit a játékosok szabhatják meg. Persze, ha valakinek nagyon nem felel meg egyik sem, azt is meg lehet beszélni. A diszciplínák közül a mágia (thatumurgia, koldunizmus, stb.) kivételével, mindegyik megvan. A felszerelés és a fegyverzet az ókori és főként a JELEN korunk technikai szintje, illetve kicsit magasabb.

Időpont: 2018. 11. 24. / 14:30 - 19:00

Helyszín: Zuglói Ifjúsági Centrum

Résztvevők:
  • Keresztes-Nagy Antal Gergely
  • Stitch
  • Szamber

Jelentkezés

Az eseményre az összes jegy elkelt.

Vissza a jelentkezéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük