A vak halottak átka

Mesélő: Marvin
Rendszer: InSpectres
Világ: Ez itt

Ki ne ismerné Amando de Ossorio, a híres hispán rémfilmrendező nevét? Jó, akadnak, de vajon Réz Andrásét? Ilyenek is, tájainkon azért kevesebben, abban viszont egészen biztosak lehetünk, hogy kettejük találkozásáról mostanáig senki. A „vak halottak”-sorozattal hírnévre szert tett művész teremtményei pár évtizeddel később, a vadkapitalista Észak-Balkánon rúgják le magukról a sírkövet, hogy jogos sértettségüket egy helyi filmesztétikai tótumfaktumon éljék ki, akin ezúttal még a cápaagyar sem segít. A túszdrámába hamarosan bekapcsolódnak az egri vár ostroma óta ideiglenesen nálunk tartózkodó török lelkek, a Pécel Travel utazási irodája és végül az InSpectres nemzetközi természetfeletti gondmegoldó-franchise magasan kvalifikált magyar dolgozói is!  

Szürreális és könnyed, ám nem feltétlenül kacagtató okkult nyomozás és akció a mai Budapesten és környékén, Etyekwoodtól Pécelig. A csapat az InSpectres nemzetközi nagyvállalat helyi személyzetét alakítja.

Karakterek: Az InSpectres rendszere egyszerű és viszonylag „narrativista” (4 tulajdonság, egy dobás – egy jelenet, kis játékosi felhatalmazás – siker esetén a játékos dönti el az akció kimenetelét, egyébként a mesélő). Némi erőforrás-menedzsmentet jelent a vállalati tartalékból behozható kockák felhasználása, egyébként szabálymagyarázattal és generálással együtt a felkészülés kb. 30 perc alatt megvan. Sima ember nyomozók mellett természetfeletti különleges ügynökök is hozhatók (szürke idegen, vámpír, farkasember, zombi, parafenomén és így tovább).

Ui.: A kalandnak a Yellow Spots Vidám gyilkosok c. számához NINCS köze, az ötlet attól függetlenül merült fel.

Időpont: 2017. 04. 22. / 14:30 - 19:00

Helyszín: Zuglói Ifjúsági Centrum

Résztvevők:
  • Földes Balázs
  • Krys
  • Dor
  • Bereczki Benedek
  • Attila Csaba Dezső

Jelentkezés

Az eseményre az összes jegy elkelt.

Vissza a jelentkezéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük