Az öreg bánya titka

Mesélő: Freelancer
Rendszer: Káosz
Világ: Káosz

Vér! Belek! Bányagazdaságtan

Ferek az ország titulust csak a szó jelentésének indokolatlan kitágításával megérdemlő vidéke békés hely, már ha nem tévedsz orkok közé. D ha van szaglóérzéked, erre kicsi az esély. Igaz, az idill jórészt annak köszönhető, hogy nincs az a hagymázas hadúr, aki érdemesnek tartaná elfoglalni, mivel még egy parittyás hadosztály felszerelésének, élelmezésének és zsoldjának a költségei is meghaladnák a várható hasznot. A helyiek nem panaszkodnak, hiszen számukra ez a természetes. Időről időre azonban felbukkannak mindenféle vándor szerencsevadászok, akik a fejükbe veszik, hogy márpedig itt szereznek maguknak hírnevet, majd mivel szégyenérzetük nem engedi, hogy köznevetség tárgyává válva egy vas nélkül hazamenjenek, itt is ragadnak. 

Davash Santosh, a ravasz kalmár azonban még ezen az Yvorl háta mögötti helyen is vagyonhoz tudott jutni, hála egy elhagyatott aranybányának, amit birtokba vett. Jó, néha meghalnak a bányászok, de ez szakmai ártalom. Rendben, lehet hogy az éles karmokkal átmetszett torok, vagy az élve felfalatás, vagy az, hogy valakit kifordult belekkel találnak meg a sátrában egy hatszög közepén, úgy, hogy tele van pingálva mindenféle jelekkel, normális körülmények között nem tartozik a földmélyi munkások vezető halálokai közé. De hát ki mondta, hogy itt normálisak a körülmények? Mit gondolnak azok az izomagyú, csákányos bunkók, mire jár nekik napi egy ezüst?!

A karakterek kalandozókat alakítanak, akiket a bánya ura hívott ide, hogy segítsenek neki kideríteni, miért is hullanak az emberei és hogy ki a búbánatos francnyavalya érzi úgy, hogy neki pont az ő munkásait kell élve felboncolnia a világ normális körülmények között legunalmasabb helyén. A modul alapvetően fekete humorú, gyorsan pergő történet. 

A karaktereket a könyvbeli szabályok alapján kéretik megalkotni, (előnyök-hátrányok felvétele előtt 10,000 jártasságpont) de a képzettségek maximális szintje nincs limitálva. Követelmény, hogy mindenki beszélje a persi nyelvet legalább 4. szinten. Maximum 260 szavas karakterjellemzést kérnék. 

Időpont: 2017. 04. 22. / 14:30 - 19:00

Helyszín: Zuglói Ifjúsági Centrum

Résztvevők:

Jelentkezés

Foglalás zárva erre az eseményre.

Vissza a jelentkezéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük