Háborodás Haferspitzerdorfban

Mesélő: Alister
Rendszer: Helvéczia
Mikor hírül veszitek, hogy a tekintélyes és dúsgazdag Schwarzkreuz család ősz pátriárkája csengő aranypénzekkel honorált munkára keres derék és megbízható embereket, rögvest megszólítván érzitek magatok. Mert hát ki lenne nálatok derekabb s megbízhatóbb, s ugyanúgy ki másnál lenne jobb helyen a derék bürger aranya? Persze jó először tréfára vettétek a dolgot: ugyan ki hallott már olyat, hogy egy olyan egyszerű munkáért, mint a nyájból elkanászkodott bárány haza keczmeregtetése, ilyen tisztes díjat fizessék?

Hiszen éppen ezért bérelt fel a vén Reinhard Schwarzkreuz benneteket: rossz társaságba keveredett legkisebb fiát, Rainer Schwarzkreuzot kell visszakísérnetek atya udvarházába, bántatlanul és épségben. Szerfölött vidáman indultok hát útnak, szinte erszényetekben érezve a könnyű pénz súlyát; ám most, hogy a haferspitzerdorfi Bakmacskához czímzett vendégfogadóban időzvén kortyoljátok a savanyú sert és hallgatjátok hozzá a szintúgy savanyú polgárokat, már ugye megkeseredik szátokban a szó. Mert miféle beszéd ez a százesztendős asztalosmesterről meg a boszorkányleányáról? És ki volna az a Papirtó Péter, ki martalóczaival a környéket prédálja? Hogy a környékbéli tóban élő tehenekről és az embereket elraboló zöld macskáról már ne is beszéljünk…

Sikerül-e az ifjú Rainert megtalálnotok s jobb belátásra bírnotok, vagy szégyenszemre – és ami fájóbb: üres zsebbel! – kell elkullognotok Haferspitzerdorfból?

Időpont: 2017. 04. 22. / 09:00 - 13:30

Helyszín: Zuglói Ifjúsági Centrum

Résztvevők:
  • Lux Gábor
  • Faragó Kálmán
  • Belánszky István
  • Seress Gábor
  • Horváth Flóra

Jelentkezés

Az eseményre az összes jegy elkelt.

Vissza a jelentkezéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük