I. Hírhedt kalandorok Helvéczia tartományaiból

HelvécziaElső találkozónk témája a decemberben megjelent Helvéczia, a pikareszk szerepjáték. A rendezvényen kipróbálhatod ezt az egyedülálló játékot, méghozzá az írójának és tesztelőinek a bemutatásában. Mindemellett alkalmat biztosítunk másféle játékokban és kalandokban való részvételre is, így összesen 11 különböző mese közül válogathatsz a rendezvényen.

Mindezeken túl egyéb meglepetéseket is tartogatunk és a hosszú, kalandos napot egy közös kötetlen beszélgetéssel zárjuk, ahol megoszthatják egymással a hihetetlen históriáikat a kalandorok.

Időpont:
2014. Március 29.

Helyszín:
Asylum Társasjáték és Szerepjáték Klub (1027 Budapest, Erőd utca 17-19.)

Részvételi díj:
1300 Ft/Fő

Program:
9:00-9:45 Nyitás és gyülekező
10:00-14:30 Délelőtti mesék
14:30-15:30 Ebédszünet
15:30-20:00 Délutáni mesék
20:30-21:00 Helvéczia tombola
21:00- Kötetlen társalgás és közös megadungeon építés, amikor mind közösen építünk fel és töltünk meg egy óriási labirintust (Vagy dzsungelt? Vagy várost? Majd meglátjuk.)!


Mesék:

A programok az alábbi metódus szerint kerülnek kiírásra:
Mesélő: Mese címe. Rendszer [Össz/foglalt hely]

 Egész napos mese (10:00-20:00):
 Délelőtti mesék (10:00-14:30):
 Délutáni mesék (15:30-20:00):

Első rendezvényünk lezárult, köszönjük a részvételt mindenkinek!

4 thoughts on “I. Hírhedt kalandorok Helvéczia tartományaiból

 1. glowface says:

  Tartalmas program. Szerintem fogok találni nekem valót, potenciálisan nagyon sok érdekelne.

 2. Dor says:

  Kettő lejátszható a rendezvényen, a többiről meg az esti sörözésnél kell egyezkedni a mesélőkkel. 🙂

 3. glowface says:

  Szóval akkor: kösz szépen mindnekinek a remek mókáért tegnap. Mivel amúgy ritkán van lehetőségem játszani (=mesélés helyett), ezért különösen lubickoltam most a felhőtlenségben.
  A Torchbearert élveztem, érdekesnek találtam, intellektuális kihívás volt egy ennyire rendszervezérelt játékkal ismerkedni. A végén ugyan kvázi csúfos kudarcot vallottunk, kegyelem-életbenmaradással, de azért élveztem az egészet. Van egy hangulata ennek a folyamatos amortizáció-feelingnek… kicsit a Dnd társasáok, mondjuk a Castle Ravenloft boardgame ilyen: az elején még elég erősek a karakterek, de mire a dungeon végére érnek, nagyon fogynak az erőforrások. Kicsit thrilleres feeling.
  Kaledónia is remek játék volt, Helvécia Skótföldre átültetve is működik. Kiemelkedő volt a hangulat, jókat szórakoztunk, a fél (kétharmad) csapatot kiírtó tűzgolyóhajítás hosszú távú élmény lesz. Plusz Cormack MacDouglass, hős skót katonám, túlélő lett, erre külön büszke vagyok. A történet pedig, vallási – etnikai ellentétekkel, titkos kinccsel, horroros nyomozással, többszálú ellenfelekkel nagyon magával ragadó volt.

  Szóval, király volt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük