Kaledónia

Mesélő: PremierKaledónia
Rendszer: Helvéczia
Világ: amint a leírásból is kiderül, a kaland nem Helvécziában, hanem az ahhoz hasonlóan “fikcionalizált” Skóciában játszódik.

Bizony, nem csak Helvécziában fújnak fagyosan a történelem szelei! Itt van például a szépséges Britannia, melynek elmúlt évszázadához kevés másik mérhető, hiszen lassan már ennyi ideje, hogy az ország élén egymást váltogatják mindenféle katolikus és vallástoleráns skót királyok, a mindig maga hasznát leső Parlament és a hadait vezető puritán Protektor Generális; pár éve pedig egyenesen egy hollandus került a trónra és kormányoz Vilmos Károly néven! Így most éppen a különféle protestáns eretnekek vigadnak, a hithű anglikánok elvannak békeségben, a skótok pedig fogukat csikorgatják és esküdöznek, hogy visszaültetik még a Stuartokat a trónra!

Ily zavaros időkben nem csoda, hogy a falvak és városok népe kiéhezett a szórakozásra. Így eshetett meg az Úr 1798.-ik évében, hogy egy spanyol utazó mutatványos megérkezése a skót Innickfergus városába olyan eseményeket indított el, amelyekben fontos szerep jutott pár átutazó kalandornak.

Karakterek:
Előregeneráltak, de emailes egyeztetés esetén sajátot is lehet alkotni. A szokásos népek mellett újak is lesznek, úgymint skótok, írek, walesiek és hollandusok. Hasonlóképp, ki-ki kedve szerint lehet anglikán, puritán vagy éppen kvéker hitű is, annak megfelelő szabályokkal.

Játékosok:
1. Ynas Midgard
2. Tyr
3. Glowface
4. Malkáv
5. Kysmacsek

 

One thought on “Kaledónia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük