Basel Neustadt

Mesélő: elGabor
Rendszer: Technoir

Intró>>> A mesterséges tó partján minden összeér. Az egykori városok helyén egybefüggő agglomeráció pislákoló fényei, meddőhányók és lakónegyedek. A merényletek után kiürített Párizs, Berlin és Milánó menekültjei itt építették fel új városukat, hogy ma éppen úgy védjék a betelepülőktől, mint az egykori őslakosok tőlük.

Technológia>>> Vegyi anyagok. A műanyagoktól az ipari kemikáliákig és a legtutibb gyógyszereik, a Sandoz-csoport kifejleszti és legyártja, hűtőtornyai ott emelkednek a horizonton, raktárait és vállalati részlegeit talán a vezetők sem ismerik mind. Az Elevátor részecskegyorsítója Európa egyik legnagyobb kormányközi projektként indult, ma paramilitáris egységek által őrzött,  hermetikusan zárt város a városban.

Környezet>>> Vegyszeres eső, hóviharok vagy szitáló pára. A szintetikus kábítószerek, higítók és gyógyszerszármazékok átjárták a vízbázist, de a Sandoz tározói gondoskodnak a fizikai és kémiai tisztításról mindenhol, ahol kötelező. A város káros az egészségedre, akár fent vagy, akár lent.

Társadalom>>> A Dobozváros csillámló üveglapjai kaptárként borítják a hegyoldalt. Sejtjei között egyre több az üres, ahogy a Sandoz a gyártás után automatizálta az üzleti eljárásait is, és leépítette, aki nem kellett. A központ ragyogó toronyépületei a keveseké, épségükre diszkrét biztonságiak serege vigyáz. Egyre többen kerülnek FN-re (a minden európai polgárnak járó Feltétel Nélküli jövedelem) és Kohlberg sorházaiba. Mindenki pótolható, az emberevésig menő harc korszellem és általános esztétika. A város szélén műanyag ponyvák borította sátrakból álló menekülttábor, ahol a kontinens sarkaiból és azon túlról érkezett tömegek várják, hogy végre történjen velük valami, akármi. Valahol a Határsáv, az elektronikus szenzorok, gyilkos drónok, pengefelhők és hegyivadász alakulatok zónáján túl terül el Svájc, a szupergazdagok legendás menedéke. Egyesek szerint csak egy álom, mások szerint hazugság.

Játék>>> Újhullámos, absztrakt cyberpunk játék hardboiled / film noir hangulatú nyomozós kalandokhoz. Dolgozd meg a kontaktjaidat, állj bele az ütésekbe, és döntsd el, meddig vagy hajlandó elmenni az igazadért. Összeesküvések, interperszonális dráma, sokoldalú problémamegoldás, valamint NEON, NEON,

NEON. Karaktergenerálás és játék egy menetben. /////////

Játékosok:
1. Thirlen
2. Nocturna
3. Megsz
4. Kyky

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük