Cormyr, a legendák korának vége

Mesélő: Epi
Rendszer: D&D 5E
Világ: Forgotten Realms, Cormyr királysága

Cormyr, Völgyidő szerint 1371 tele.

A királyság romokban. Városai, falvai feldúlva, termőföldjei, veteményesei megfertőzve várják az év végét. Idén különösen fagyos és zord lesz a télidő, a lakosság maradéka éhezve, fázva rettegi a fagyos szeleket.

Az ország óriási áldozatok árán legyőzte az Ördögsárkányt, és a Vész Hírnökeit, de a hős lovagkirály, IV. Azun és a trónörökös Tanalasta hercegnő holtan maradt a csatatéren. Gyermeke, V. Azun karon ülő kisded még, helyette az anyakirályné és Alusair hercegnő, mint régens próbálnak kormányozni.

Az Ördögsárkány goblin hordái most pusztítva, rombolva menekülnek a királyságból. A nemesség nemesebbik fele, a hős lovagok és a hadsereg színe-java temetetlenül fekszenek Marsembertől északra és keletre a csatamezőkön. Vangerdahast, a királyi fővarázsló a királyság legnagyobb megrökönyödésére hirtelen visszavonult a fáradtságos háborúskodás után, és kijelölte utódát, Caladneit.

Az acsarkodó nemesség maradéka emiatt újra elkezd helyezkedni, ármánykodni, és a pletykák szerint többüket már ki is végezték árulás miatt.

Több sem kell hát a környező rivális országoknak, ellenséges törzseknek, és talán már következő olvadáskor elindulnak Cormyr felé, hogy kihasítsanak egy-egy hatalmas szeletet a megroggyant királyság testéből.

Ezekben a vészterhes időkben eljött végre a ti időtök, ifjú hősök!

Most aztán igazán megmutathatjátok, hogy milyen fából faragták benneteket. Nemes lelketek nem ismeri a félelmet, és lételemetek a veszély, szívetek leghőbb vágya, hogy oly szeretett hazátokat, Cormyrt megvédjétek a rá leselkedő gonosztól. Cormyrban csak úgy ismernek titeket, mint a hős Kobzosok kalandozó csapatot…

…kár, hogy ebből a romantikus fantáziából sajnos egy szó sem igaz!

Ugyanis, ti, a Kobzosok csapata nem vagytok hősök, hanem sokkal inkább báránybőrbe bújt farkasok, sakálok és dögkeselyűk, kíméletlenségetek és önzőségetek nem ismer határt.

Azonban az elkövetkező 4 és fél óra eseményei megváltoztatják egész életeteket, és az ismert világotok a feje tetejére áll…

… a kérdés az, hogy tudtok-e alkalmazkodni a változáshoz, vagy szembeszálltok vele, és talán elsodornak az új idők szelei.

Az események, amikről szólni fogok, hivatalosan sosem történtek meg, és száz esztendeje nem született Cormyrban olyan halandó, aki hitelt tudna adni szavaimnak.”

Karakterek:
3/3 szintű multiclass karakterekre írt kaland. A karakterek részben előre elkészítettek, a jelentkezőkkel egyeztetek az egyediesítésről.

Játékosok:
1. Anorien
2. Naraling
3. Eszti
4. Narmor
5. Feri

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük