Ki a Város ura?

Mesélő: Rayko
Rendszer: Vampire the masquerade (Szabbat)

– Külföldi híreink következnek!

– Újabb erőszakhullám söpör végig Mexikó már eddig is sokat szenvedett népén. A Las Zetas kartell vezetőinek rivalizálása már többszáz áldozatot követelt.

A Sinoia kartell vezetőjének a lányát e hónap 16-án tartoztatták le az Egyesült Államokban. A jelenleg legkeresettebb drogbáró, az elfogott nő édesapja bosszút hirdetett. Válaszul lánya elfogására elraboltatott és teljes családjával együtt brutálisan kivégeztetett egy amerikai DEA ügynököt és annak családját. Az elhunyt ügynök nevét nem árulta el a Hivatal képviselője.

A Sinoia kartell közben kihasználja a korábbi két nagy rivális, a Las Zetas és az Öböl kartellek pillanatnyi gyengeségét és az ország minden területén előretörni látszik.

Mostanra már ötödik évébe lépett a Mexikói drogháború, melyben fordulatokban gazdag csaták során egész városok cseréltek gazdát, a lakók behódolásával vagy teljes kiirtásával együtt. Bár a mexikói elnök és a belügyminiszter is a probléma gyors és drasztikus megoldását ígérte, az olyan exkommandósokból, exrendőrökből, és exkatonákból álló kartellek ellen, mint amilyen a Las Zetas is.

A világ számos országa, elsődlegesen az Egyesült Államok, Kanada, Anglia, Franciaország és Németország a turisztikai célnak egyáltalán nem ajánlott, kimondottan veszélyes ország minősítést adta Mexikónak. Ezzel a negatív véleményt kiterjesztette immáron az egész országra.

Ilyen, és ehhez hasonló híreket lehetett hallani 2012-ben szinte minden héten. Ezek jobbára összefoglalták a szörnyűségeket. A harcok eredményeként 2016-ban a Enrique Peña Nieto vezette mexikói kormány feladva korábbi elzárkózó politikáját, segítséget kért az Egyesült Államoktól. Barack Obama amerikai elnök ígéretet tett, hogy minden segítséget megadnak a helyzet rendezéséhez. Hogy a segítség milyen formában fog érkezni arra lapzártánkig nem sikerült megerősített választ kapnunk.

Hírek röppentek fel azonban, hogy az Egyesült Államok katonai alakulatokat indított a déli határvidékre.

________________________________

– Külföldi híreink következnek!

– A Mexikói Drogháború újabb fejezetéhez érkezett. Sokan így tekintenek az egyre súlyosbodó helyzet mögött álló, nagy sajtóvisszhangot kapó Vörös Királyra, vagy spanyol nevén Rojo Reyre. Ez az új vezér szinte a semmiből tűnt fel. Egyes híresztelések szerint a meggyengülő Öböl kartellt elhagyók egyike, aki saját bandát alapított az Isteni igazság avagy Divino Verdad néven.

Ő uralja mostanra Mexikóvárost és a környező államok egy jelentős részét, és több fronton harcol a többi kartellel. Állítólag serege napról napra nő. A kormány tehetetlenségét megunó katonák és rendőrök csatlakoznak hozzá, és vállvetve harcolnak a más kartellekből elmenekült korábbi bandatagokkal.

Rojo Rey rendkívül népszerű alakká vált, ugyanis a hírek szerint a régi katonai vezetőkhöz hasonlóan mindíg a leghevesebb harcok közepette tűnik fel és képes a csodával felérő tettekkel megfordítani a legelkeseredettebb helyzetet is. Népszerűsége könyörtelensége és brutalitása mellett is töretlennek tűnik.

Fegyverzetében, ha a helyi híreknek hinni lehet, magasan lekörözi a többi kartellt. A hírek szerint újabb fejlesztésű lopott katonai fegyvereket használnak. A fegyverek származási helye egyenlőre ismeretlen.

A híradást leadó mexikói TV és rádióállomást másnap bombatámadás érte. Az állomás dolgozói közül senki sem maradt életben.

A Szabbat fővárosában, Mexikóvárosban valaki megelégelte az állandó harcokat. Szabadcsapatot szervez, hogy a problémát megoldják.

Karakterek:
Tapasztalt játékosoknak : A városban minden klán és csoport megtalálható, így minden klán játszható.
‎Kezdő, vagy kevés tapasztalattal bíró játékosoknak: Előre készített karakterek közül is lehet választani.
Személyes megjegyzés: Mindenki csak a játékos saját nemének megfelelő nemű karakterrel játszhat.

Játékosok:
1. Blobov
2. Janesz
3. ZooLee
4. Robi
5. Tücsi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük