A Sötét Hajsza legendája

A Sötét Hajsza legendájaMesélő: Chomy
Rendszer/világ: AD&D 2. kiadás, heroikus hiiiigh fantasy a Rhapsody-lemezborítók hangulatában

A “Szűz és Unikornis” sosem volt frekventált hely. Már azelőtt sem, hogy Dragor, a Sötét Úr kiirtotta volna a Halhatatlan Birodalom királyi dinasztiáját, és átvette volna az uralmat az ismert világ felett. Elhagyatott keresztúton fekszik, a vadon határán. Ezen túl? Tündérek, boszorkányok, kísértetek járta erdők, sárkányok, baziliszkuszok és titánok lakta hegyek, meg ki tudja még milyen veszedelmek, amikről senki sem érte meg, hogy beszámolhasson. Teremtett lélek sem jár ezen a vidéken, legfeljebb Dragor troll-lovagjai, de ők csak ritkán időznek itt, és akkor is röviden. Folyton a Régi Kor hőseinek írmagját űzik-kutatják, és nekik nincs szükségük pihenésre. Ördög tudja, miből tartja fenn magát ez a kóceráj. Manapság csodaszámba megy, ha egynél több vendég tartózkodik az ivóban.

Öten ültök bent. Külön asztaloknál, kimérten iszogatva, némán méregetve egymást. A csapos lehajtott fejjel suvickolja a pultot. A falban perceg a szú.

Fél éve nem jártál erre, és most sem tervezted. Azért vagy itt, mert ezen a vidéken te vagy a legjobb abban, amit csinálsz. Ezt az ismeretlen is jól tudta, aki levélben találkára invitált, és azt ígérte, hogy egy küldetés fejében mindent megkapsz, amire csak vágysz. A legveszélyesebb küldetésben, amit csak el tudsz képzelni. Egy olyanban, ami nélküled biztos bukásra van ítélve. Amin a világ sorsa múlhat.

Bárki is a fickó, nem lesz könnyű megfizetnie a szolgálataidat. Dragor mindened elvette. A sors igen sokkal adósod. Valahogy az az érzésed, hogy a másik négyet is hasonló mézesmadzag csalta ide. Vagy talán ők is csak egy furmányos csapda részei volnának?

A fogadó kivágódó ajtaja riaszt fel töprengésedből. A kint tomboló száraz vihar egymást érő villámjai egy csuklyás alakot rajzolnak ki az éj sötétjében…

Ami várható: troll-lovagok, unikornisok, sárkányok, villámló varázslatok, mágikus kardok, tragédia és heroizmus, vágtázás a diadalba ezer lángcsóva esőjén át

Karakterek: előgenerált, 7. szintű karakterek – tragikus, borongó hősök, fehér mágusok és makulátlan lovagok. (Igény esetén saját karakter is alkotható)

Jelentkezők:

[ktb-program-regs type=”afternoon” program=”du6″ post_id=”1076″]