Sobek áldása

Sobek áldásaMesélő: Anorien
Rendszer: D&D 5e

Áldott legyen Hápi, Rá és minden istenek, hogy elhozta újra az áradást Kemit földjére. A földünk fiai hódító háborút vívnak Ramenka ki második e néven vezetésével az imposztor fáraóval északon. Az országnak és a seregeknek is szüksége van az élelemre amit a Nílus ad nekünk, az istenek közbenjárásával. De úgy látszik az északi fáraó szövetségese a rút Szét, aki rontó szemét a termékeny folyópartjainkra vetette. Krokodilok árasztották el a földeket a hordalékkal együtt, és csillapíthatatlan étvággyal nyelik el a földműveseinket. Hiába könyörgünk Sobekhez a krokodilok, termékenység és a hadak urához nem hallgatja meg az imánkat. A követeink pedig nem tértek vissza, bármily értékes áldozattal is indítottuk őket útnak a Nílus folyásán feljebb található temploma felé. Talán ezzel büntet minket a hadi sikereink miatti sok könyörgésért? Ki az ki segítséget nyújt Nekpesir szépséges városának?

A leírás ellenére standard fantasy szabályokkal működik a világ (nem ember fajok és mágia mindennapos jelenléte), csak minden ízében a mesés, ókori egyiptom világát hivatott megidézni. Helyi és külhoni karakterekkel egyaránt lehet jönni, egyetlen ajánlás,hogy legyen egy pap vagy hasonló vallásos kaszt a csapatban.

Karakterek: 3. szintű, szabadon választott kasztú és fajú karakterek (félsárkány és tiefling faj kivételével). Plusz persze lesznek előre generált karakterek is!

Jelentkezők:

[ktb-program-regs program=”en1″ post_id=”1076″]