Íme, alant olvashatjátok rendezvényünk mesélőinek bemutatkozását, amikor először előfordultak a Kalandorok Társaságában (már aki hajlandó volt bemutatkozni). A korra vonatkozó kijelentésekért nem vállalunk felelősséget! 😉

Alister /Bársony Dávid/
Egerben születtem, de már több mint húsz éve Budapesten élek. A szerepjátékkal nagyjából tizenhét éve ismerkedtem meg, és szinte a kezdetek óta mesélek is. Volt Star Wars d6, Magus (rengeteg), Shadowrun, Vampire (talán még Magusnál is több), DnD 3.0 (egy fél kampány), Codex, Gallia, MERP és más efféle bohóságok. És persze a garázsprojektek, számtalan félbehagyott torzóval, és egy meglehetősen szívós és sokat játszott házirendszerrel. Aztán az ízlésem változásával és a túl sok meséléssel kissé belefáradtam ebbe a szép hobbiba.

Fásultságomból a Kard és Mágia megjelenése rázott fel, amely azonnal a kedvenc rendszeremmé, és több kampányom és önálló történetem pillérévé vált. A KéM körül kialakuló közösség révén új játékostársakkal ismerkedtem meg, új játékokat próbáltam ki (WH40k, Changeling, ADnD, LotFR, KéK, DCC, DW, Dargon Age, stb.). Mesélőként és játékosként is jelen voltam minden Véletlen Találkozásokon, a Helvéczia tesztelésében pedig a kezdetektől fogva részt veszek.


Anorien /Rákosi Albert/
Több mint tizenhat éve foglalkozom szerepjátékkal, és ennek nagy részét jelentkező hiányában mesélőként húztam le. Nem rémülök meg az improvizációtól, ha a történetnek reagálnia kell a játékosok cselekedeteire, továbbá nem kell mindig mindent a “szabályok” szerint értelmezni. Két rendszer típust ismerek igazán behatón mint mesélő az egyik a Storyteller (leginkább a régi) és D&D rendszerek(AD&D, D&D 3.x, D&D 5, Pathfinder).


Arturus /Németh Előd Artúr/
Történelem szakos bölcsész (meg muzeológia és pedagógia, de ezekkel nem büszkélkedik), most épp a phd-jával szenved, talán egyszer el is végzi
1995 ban 11 évesen ismerkedtem meg az asztali szerepejátékkal a Shadowrun 2. magyar kiadása személyében. Szerelem volt első látásra és még az év karácsonyára az alapkönyv a fa alá került. Azóta találkoztam sok mindennel. Először természetesen a magus, majd a codex táborok ahol senki sem tudott codexezni, de jobbak voltak mint egy hét disneylandban:) Tizenöt évesen pedig jött a vampire, amit azóta is sokat játszunk. Mindent szívesen kipróbálok, bármi újat vagy egzotikusat.
Néhány példa személyes kedvencekből melyeket könyv formában is bírok (igen tessék rpg könyveket venni akkor marad fent a hobbynk): Shadowrun(1-5), Everquest, All Flesh Must Be Eaten, Mutant Chronicles(3ed), Vampire: The Masqarade, és természetesen a magyarok.


Bulldy /Havasi Gábor/
Negyedik évtizedét taposó, gimnázium eleje óta javíthatatlan szerepjátékos vagyok, akit főleg a klasszikus fantasy érdekel, de kipróbáltam sok mindent mást is és ezekből is vannak kedvenceim. Munka és család mellett a szerepjátékra igen kevés idő jut, de a kockás füzetben valahogy mindig lapul egy új kaland, mert “bármikor szükség lehet rá”. Leginkább Kard és Mágia és Savage Worlds vizeken hajózom.


Chomy /Csomós Gábor/
Rendkívül jóképű férfi a harmincas negyvenes évei elején. Nagyon szereti a D&D-t, ezen kívül odaadó szerető, imád főzni, és meglepetésekkel kedveskedni a szeretteinek. Sportol, káros szenvedélyei nincsenek, alkoholt moderáltan fogyaszt. Mindig befizeti a parkolódíjat, és soha sem vét a KRESZ szabályai ellen. Játékosai rajonganak érte, mert kiváló mesélő, minden körülmények között fair és objektív, és arcán őszinte sajnálkozást imitál karakterhalál esetén.


Creep /Katona Krisztián/
1999 óta foglalkozom szerepjátékokkal, pár tucat rendszerrel és világgal megismerkedtem ezalatt. 60-70%-ban GM-ként a playerek, a maradékban a GM-ek életét keserítem. Évekig meséltem a debreceni Mentálcsavar találkozóin, majd főszervezőként A sas jele alatt Warhammer 40k versenyein (meg közben néhány más találkozón is). Jelenlegi kedvenc játékaim: Dark Heresy 1-2, Shadowrun 5, Fading Suns 2, 7tenger, Warhammer Fantasy, Demon: The Fallen és Call of Cthulu (WoD). Leginkább a hosszabb saga-kat favorizálom, (játéktól függően) stílusban a sötétebb, néha nyomasztó hangulatot kedvelem, illetve a “george r.r. martin-i” fordulatokat. Történetvezetésben leginkább a karakterek hátterére és a történetre fókuszálok.


Doc /Bárkányi Péter/
Közel 20 éve foglalkozok szerepjátékkal, és majdnem ennyi ideje mesélek is. Rengeteg rendszert kipróbáltam, de az áttörést a Kard és Mágia hozta el könnyed szabályrendszerével, kezelhetőségével. Három gyermek és munka mellett mostanában már csak az egyszerű rendszereket preferálom. Stílusban előnyben részesítem az oldschool mesélést, valamint a kidolgozott környezetben (setting) játszódó történeteket. Jelenleg Star Wars d6, D&D 5 valamint Kard és Mágia /Titán világán/ a fő mesélői repertoárom.


Dor /Füstös Péter/
Ugyan kisebb kihagyás előfordult, de 20 éve aktívan mesél. Ennyi idő elég volt arra, megjárjon számtalan rendszert és meg is elégelje azokat, amik túl sok időt rabolnak életéből. Ma már kifejezetten az egyszerű és gyors rendszerek pártfogója. A szerepjátékos közösségért annyit tesz, amennyit magánélete enged: hol modulokat ír (sajnos tucatnyi csak készül és csak kettő került publikálásra) hol egyéb módon, például rendezvényszervezéssel teszi ezt.


elGabor /Lux Gábor/
“Ez a ki tudja honnan szalasztott lator már régóta saját kiadású pamfletekkel zaklatja a tisztességes embereket, de még érte el nem ítélték. Ki szerint bujtogató, ki szerint félbolond, s mint a minap Krajczárhágó Kelemen mondotta, talán közönséges haszonleső. Akármi legyen: káros mesterkedésétől nem tágít.”


epi /dr. Eperjesi András/
’93 óta tolom az ipart, főleg inkább mesélői vonalon. A legtöbb populáris rendszerhez volt szerencsém, amivel játszottam, abban meséltem is. Nagy szívfájdalmam, hogy anno nem volt lehetőségem szocialista orkkal játszani Középföldén…
A monster-XP-Treasure-Next nem az erősségem, inkább az agyalós, kavarós, konspirálós, megfejtős stílusú mesélést kedvelem. Azt szeretem, ha a játékosaim kijátsszák a karakterüket, és nem ülnek, mint a kuka J. Nem vagyok szabály-sztár (jogász vagyok, abból élek, hogy kidumálom J), és az egyedi megoldásoknak mindig hagyok teret, ha színesítik a játékot.
Nem szokott zavarni az sem, ha a játékosok eltekerik a sztorit teljesen más irányba, szeretek improvizálni. Saját magam szórakoztatására szoktam olyat is csinálni, hogy az NPC-k próbáinak függvényében akár én is csavarok a saját sztorimon, aztán meg látjuk, hogy hova lyukadunk ki.
Egyébként kajával bármikor korrumpálható vagyok J


Eszka /Bacsai Gábor/
Bacsai Gábor “Eszka” vagyok, 35 éves múltam. A szerepjátékkal az első MAGUS megjelenése idején ismerkedtem meg. Sokféle játékot (asztali, táblás és videó) kipróbáltam, de valahogy megmaradt kedvencemnek a The Tales From The Floating Vagabond. A kockadobást nem szoktam erőltetni, freestyle stílusban mesélek, így nagyobb teret kapnak a játékosaim. A történeteimben keveredik a fantasy/sci-fi és a videojátékok, nem ritkán filmes kikacsintásokkal.
Családos és dolgozó emberként jelenleg online játszom, illetve egy fórumon mesélek.


Feri
Sok társammal együtt már én is matuzsálemnek számítok szerepjáték témában és természetesen nálam is megvoltak a kötelező állomások. Mára már nem hoznak lázba az újabbnál újabb rendszerek és világok, ellenben sokkal inkább a jó játékosok. Hiszem, hogy a jó játék kulcsa a jó társaság és az összhang. Szerintem kivételes mesélő nem létezik kivételes játékosok nélkül és ez igaz fordítva is. Mostanság a család és munka mellett ritkaságszámba megy bármilyen hobby, de nagyon remélem, hogy a szerepjáték még sokáig megmarad számomra és a gyerekeimet is bevezethetem ebbe a csodálatos tevékenységbe. Kíváncsi vagyok, hogy Árgyélus királyfi történetét milyen lehet elmesélni, mondjuk D&D alapokon! Ha Szereted a meseszerű, meglepő és kreatív kalandokat, akkor érdemes lehet leülnöd hozzám…


Freelancer
5 éve mesélek, többnyire Káoszt, Shadowrunt CP 2020-at és Fallout-ot. Játékülés alatt a mobiltelefonjukat nyomkodóknak, illetve az egyféleképpen megoldható, agymunkát nyomokban sem tartalmazó csőmodulokat kedvelőknek nem én vagyok az ideális választás.


Galev /Gál Levente/
A szerepjátékkal a Neverwinter Nights című nagy sikerű videójáték, illetve a “Trillion Kincsei” fórumos közösség révén ismerkedtem meg – most már lassan több mint 15 éve (jó ég!). Nagyon megtetszett az egész ötlet, hogy mindenféle karakterrel lehet az ember, és hogy barátokkal együtt közösen élnek át egy történetet, amit maguk alakítanak. Sajnos akkor még a maihoz képest is sokkal “underground”-abb volt a szerepjáték, főleg a fővároson kívül, így nem volt lehetőségem az asztali szerepjátékok kipróbálására, de az érdeklődés megmaradt. A neten meg a könyvtárban olvasgattam a szabálykönyveket, fórumokat, blogokat és kerestem a lehetőséget a játékra, nagyon sokáig sikertelenül. Aztán az egyetem után volt alkalmam részt venni 1-1 együléses játékon, de az igazi áttörést a Kalandorok Társasága hozta meg. Akkor is éppen nagy csapat keresésben voltam és a szerencse úgy hozta, hogy a KaTa 3-on egy játékba kerültem egy nagyon közvetlen és barátságos fiatalemberrel. Hazafelé beszélgettünk majd meglepve konstatáltuk, hogy 200 méterre lakunk egymástól, szóval akár a KaTá-n kívül is összeülhetnénk játszani. És így is lett!

A játék mellett a mesélés is nagyon érdekelt, sőt igazából jobban érdekelt, de amíg egyszer sem játszottam, nem akartam belevágni. Most már ez sem volt akadály, volt már némi tapasztalatom, és a csapat személyében készséges áldozataim is. (szerencsére a legtöbb mesélő annyira ritkán tud játszani, hogy bármilyen lehetőséget megragadnak, hogy a paravánt másra hagyhassák A visszajelzések pozitívak voltak, én is tanultam a kezdeti hibákból és egyre magabiztosabb lettem. Ideje volt kilépni az előre megírt modulok árnyékából. Amikor megláttam, hogy új KaTa lesz, és mesélőket keresnek, a téma (legendás lények) azonnal megihletett és úgy gondoltam, jó lenne kicsit úgymond vissza adni a közösségnek, hátha most én tudok alkalmat nyújtani valakinek, aki már évek óta szeretne játszani, de sosem volt kivel.


Glowface /Földes Balázs/
Három és fél évtized ezen a létsíkon, ebből úgy kettő a szerepjátékok bűvöletében. Glowface szereti a DnD-t, a DnD-hez hasonló dolgokat, meg néha egyéb szerepjátékokat is. Szeret mesélni, meg játszani (elvi szeretet, a gyakorlatban ilyesmire alig adódik alkalma), szabad idejében pedig adószakértő. Valahol mindezen időtöltések között pedig pepecsel, készülődik, tervezget szerepjátékos dolgokat. Esetleg nagy élvezettel firkálgatja szerepjátékos… khm… karikatúráit? Szóval, változatos élete van. Ja, egyes vélemények szerint lehet, hogy egy párhuzamos létsíkról érkezett parazita lény szállta meg a testét kis korában, vagy beleesett egy kondér szerepjáték-főzetbe, esetleg egy kóla- és rágcsafüggő őrült mutáns befolyása alá került… mindenesetre nem tűnik egészséges srácnak.


Godpower/H Iván/
24 éve foglalkozom szerepjátékkal. A Hősök Hajnala rendezvénysorozat egyik kitalálójaként és szervezőjeként találkozhattatok velem. Glowface csapatát erősítem játékosként már pár éve . Főleg D&D 4.kiadást játszunk, de előfordulnak más játékok is. Gyengém a szerepjátékos hölgyek . A legbüszkébb a 4 gyermekemre vagyok, akik remélem szerepjáték rajongók lesznek.


gothpunk /Varga Zsolt/
Öreg, aki látszólag se nem punk, se nem gót, de egy ősrégi, soha el nem készült fanzin nyomán gothpunk. A m.a.g.u.s. kivételével mesélt sokmindent, legyen az fantasy, cyberpunk vagy horror. Az elmúlt két évtizedben töretlenül játszott, mára a társasjátékok harapnak ki nagyobbat a szabadidejéből. Munkáját tekintve (piac)kutatással foglalkozik, egyre mélyebbre ássa magát a UX-be, hála a világ legjobb munkahelyének, ahol dolgozik. Utóbbiról és gothpunkról sokat elmond, hogy egy Dragon Age és egy D&D kampányt is visz a cégnél.


Kibic /Gulyás Attila/
25 évvel ezelőtt kezdtem szerepjátékkal foglalkozni, és már kezdettől mesélek is. Főleg fantasy játékokkal játszottunk (Ad&d 1. kiadás, Magus, Earthdawn, Codex), de időnként kipróbáltunk mást is (Cyberpunk és egyszer majdnem meséltem Castle Falkenstein-t). Az egyetem befejezése után a játékalkalmak fokozatosan elmaradtak és tértünk át a társasjátékokra, de a második KaTa-n való résztvétel, és a DCC megjelenése/megszerzése újra visszahozta a kedvet a szerepjátékhoz.

A klasszikus fantasy meséket kedvelem, azon belül is a hősies vonalat, de nem baj, ha van benne egy kis dungeon crawl.


lenienn /László Balázs/
Volt szerencsém már számtalan rendszerhez, világhoz, készítettem jó párat magam is, végül a sztori és a karakterközpontú mesék környékén találtam meg a számításom, de rajta tartom a szemem az újításokon is.
Kreativitással megvesztegethető vagyok, az improvizáció gyakori jellemhibám, illetve bátorítanám a határokon túlra merészkedést.
Hiszen, ha elég sokat bámulod a d6-ot, a d6 visszanéz rád.


Marvin /Fehér László/
Olyan öreg, hogy már írt a Bíborholdba is (a Démonba nem). Meghatározó élményei nem voltak, azért lett szerepjátékos.


Madovick /Makai Máté/
A Sas Jele Alatt gárda tagja, versenymodulok írója, a 40k szerepjátékok régi motorosa hosszú mesélői tapasztalattal. Jelenlegi Edge of the Empire házikampánya iránti szeretetét csak a második kiadású Dark Heresy iránti rajongása múlja felül. Sokkal több játékkal játszott életútszerűen, mint amennyit be mer vallani.


Magyar Zoltán
Mivel a kettő több, mint az egy, elmondhatom, hogy több évtizede foglalkozok szerepjátékokkal. A Huszárvágás rendszert egy lfg.hu-s fejlesztői versenyre kezdtem el készíteni. A magyar virtus, mint témaválasztás láttán újra elővettem, hiszen ha valamihez, hát ehhez tökéletesen passzol. Régies megnevezések, harc a törökkel, mi kell még? D20, d10 és d6. A szabályok elég egyszerűek, kalandos jellegű a játék.


Mazsinó

1994-ben ismerkedtem meg a szerepjátékkal, a testvérem közreműködésével. Akkoriban minden nagyobb településen volt egy klub, ahol csillogó szemű srácok, lányok görnyedtek fura könyvek és kockák fölött, órák hosszat vidáman társalogva egy asztalnál! Beszippantott ez a különös világ és nem ereszt azóta sem! Szerintem ha lesz mivel, még a nyugdíjas otthonban is kockát fogunk gurítani és nagyokat hahotázni!

Az eltelt 22 évben bejártam az egész országot mesélőként, megismertem vagy 1000 játékost játék közben, táborokat szerveztem, mesélői klubot alakítottunk, mesélői előadásokat tartottunk, hogy minél szélesebb látókörrel rendelkezzünk a mesélés terén, mert tanárok nem lévén úttörőként, minden tudást nekünk magunknak, a gyakorlatban kellett felszednünk!

Vándorlásom során 2014-ben meghívást kaptam egy szerepjáték táborba, ahol nagy örömömre egy remek társaságot ismerhettem meg! Általuk indult el bennem a felismerés, hogy több szerepjáték rendszerben is mesélhetek, mert addig csak Magust meséltem.

Általában előre megírt modulokból mesélek, melyeket főleg magam írok, kivéve a rendezvények kötelező moduljait! A teljes improvizációt nem preferálom, mert így is elég energiába kerül a lényeges részletek megformálása! Hiszek az asztalnál ülő megszakítások nélküli, film szerű mesélésben, mely esetre több különböző, gyakorlatban működő megoldást fejlesztettem ki!

Ekkora “világjárás” után biztosan állíthatom, hogy sohasem fogok a tanulás végére érni, mert olyan szerteágazó “tudomány” az asztali szerepjáték!


Moonwish /Barati Viktor/
Húszas szintj… éveinek a közepén járó informatikus. Lassan 6 éve játszom így van még tér fejlődni, de már sok mindent kipróbáltam. Kezdeti Magus, Vampire, D&D utána megrontottak Warhammerrel, Shadowrunnal, SW d6-al aztán a pesti csapatommal nagyon sok mindenbe belekóstoltunk. 7tenger, 5rings, Witch Hunter, új SW, Airship Pirates, Pathfinder, Only War, saját próbálkozások, meg mindenféle egyéb. Inkább játszani szeretek de azért előfordul mesélés is, nem egyszer versenyen/találkozón. Hosszú ellenszenv fűz az összes d20 rendszer iránt, de az inkább a kocka miatt van. Játékstílus inkább swashbuckling és storytelling, mint horror-véres gyakás de időnként én is kipróbálok sok mindent. Anno diákszínjátszottam sokat, néha meglátszik, néha sok is és akkor rám kell szólni hogy más is játszana. Ja, és büdös korrupt lágyszívű szívatós mesélő vagyok…


Narmor /István Boldog-Bernád/
Budapesti egyetemista, klasszikus magyar irodalommal foglalkozik, szabadidejében pedig szenvedélyes szerepjátékos. A legnagyobb hatással az úgynevezett “oldschool reneszánsz” volt rá, mai napig is az ott megismert értékek bűvkörében él, ugyanakkor szerepjátékok terén mindenevőnek tartja magát. A Kockák és Koboldok blog, a Kazamata magazin s a Kazamaták és Kompániák szerepjáték kapcsán lehet ismerős a közönség előtt.


NeoPadre /Rémi Attila/
Közel a 40-hez már őszbe forduló hajjal, de töretlenül a szerepjátékok vonzásában sok év kihagyás után tértem vissza ehhez az elfoglaltsághoz. Fénykoromban még Győr város Vámpírhercegi címét is bitoroltam. És elmondhatom, hogy pokoli fuvarosa lehettem Helvéczia megalkotójának. Az életnek köszönhetően megragadtam a ’90 játékainál, de azért igyekszem fejlődni, még ha ez nem is látszik.


Nocturna /Seress Gábor/
Szegeden végzett, jelenleg a Veszprémi Pannon Egyetemen dolgozó biológus, már túl a harmadik x-en. Az ördög dobókockákkal kikövezett útjára úgy tizenöt esztendővel ezelőtt tévedt, s azóta sem talál vissza onnan. Zsánerei a sötétebb hangvételű fantasy és horror típusú játékok, lehetőség szerint kevés rendszerkedéssel. Noha mesélőként nem kérges szívű alak, ám igen rég volt már, hogy egy elhullott Játékos Karakter miatt nehezen jött volna álom a szemére.


Premier /Faragó Kálmán/
Újpesti lókötő, azon iparkodik, hogy egyszerre minél több RPG kampányban játsszon, jelenleg kb. 4 csapatban sürög-forog, az egyikben alkalomadtán mesél is. Gyermekkori trauma miatt fejlődése megrekedt az old-school szerepjátékoknál, de az elmúlt pár évben rákapott az újsütetű retro játékokra is. Folyton a rendszerek szabályait buzerálja, angol fórumokat búj és olyan kampányötletekkel jön elő, amikből aztán vagy lesz valami, vagy nem, de ettől még szerethető alak. A Kard és Mágia illetve a Helvéczia tesztjátékosa.


Ratface/Ormanecz János/
… minden ’93. decemberében kezdődött. A nagy Z.Ö.L.D.-del, középiskolásként, ahogy sokunknál errefelé. A klasszikusnak mondható utat járta be (barátok, klub, versenyek, találkozók…), közben a “kötelező közhelyek” szellemében végigzongorázott minden rendszert, amihez csak “hozzáfért” (megjelent magyarul).
Később a felnőtté válás okozta változások sok mindent átírtak az életében (munka, családalapítás, költözések, főiskola… és ezek némelyikének véletlenszerű ismétlődése). Egy rövid dicstelen időszakban még aktív csapata sem volt, a hobby átkerült a vágyálmok dédelgetett csoportjába.
… ’08. egy frissen megjelent ingyenes magyar játék valamit megmozdított benne. A hangulata, az a megmagyarázhatatlan régisulis “bája” újra a szerepjáték felé fordította a figyelmét. Újra csapatot szervezett, onnantól már inkább csak mesélt, de nagyon szeret játszani.


Ravenheart /Illés Tamás/
Győri szoftver fejlesztő, aki szabadidejét többnyire olvasással, írással, játékkal, sörözéssel tölti. A kocka zörgésénél jobban szereti a papíron súrlódó ceruza hangját, legyen szó térkép rajzolásról vagy egy elesett kalandozó karakterlapjának áthúzásáról. Mivel bortermő vidéken nőtt fel, inkább a sört szereti.

[jó tíz évvel később]

Budapesti szoftver fejlesztő és lassan kétszeres apa, aki csekély megmaradt szabadidejét olvasással, írással, játékkal, sörözéssel, vagy a kevés szabadideje miatti siránkozással tölti. A kocka zörgésénél jobban szereti a papíron súrlódó ceruza hangját, legyen szó térkép rajzolásról vagy egy elesett kalandozó karakterlapjának áthúzásáról. Mivel bortermő vidéken nőtt fel, inkább a sört szereti.


Rayko /Parsche István/
29 éves vagyok, Budapesten születtem, az ország több pontján éltem mar. Szerepjátékkal 16 évesen ismerkedtem meg, majd hosszú kihagyás után kb. 5 éve kezdtem újra. Azóta aktívan játszom és főképp mesélek. Játékosként jártam a d&d, a mágus UTK és ETK, a Star Wars d6, WH40k, WH fantasy, cuthulu világában. Mesélőként: mágus pár alkalommal és Vampire Középkor és Jelenkor 4 éve mesélek. Meséim alatt törekszem rá, hogy az ellenfelek ne istenek és ne legyőzhetetlenek legyenek. Valamint karakter halállal is csak nagyon ritka, extrém esetben kell számolni. ‎Szintén törekszem rá, hogy az ellenfelek a játékosok által is érthető módon működjenek.


Roland /Gyarmati Roland/
1989 óta (hosszabb rövidebb kihagyásokkal) foglalkozom szerepjátékokkal, AD&D 2nd edition-nel kezdtünk annak idején. Az utóbbi pár évben főleg a story game-ek, illetve az OSR játékok, meg ezeknek mindenféle ötvözete érdekel.


Seya /Nagy Viktória/
27 éves, végzős orvosis vagyok, aki él-hal a tündérekért, a csillogásért, a horrorért, és a hátborzongató/epikus mesékért.

Annak idején még a Thrillionon kezdtem játszani, és később is sokáig a fórum alapú rpg-k felé húzott a szívem. A különböző oldalakon hozzászoktam, hogy a karakterek hús-vér teremtmények, kiforrott vagy épp kiforró személyiséggel, de soha nem egymás alá firkantott értékek kupacai. Éppen ezért nagyon nehezen szoktam át az asztali játékokra, ahol kezdetben egyáltalán nem sikerült úgy lepontoznom a karaktereimet, hogy azt tükrözzék, ami a fejemben él. Mára már megbarátkoztam a dolgokkal, rendszerek közül elsősorban WoD-ot, Call of Cthulhu-t és Little Fears-t szoktunk játszani.

Elsősorban azokat a kalandokat szeretem, amik mese centrikusak, és ezért, ha kell, jellemzően addig ritkítom a szabályokat, amíg jónak nem látom. A szabad játék híve vagyok (ez is fórumos beidegződés), egyes kalandokban csak páros-páratlan dobásokat kérek a szerencse függvényében, máskülönben rugalmasan, a társaság igényeinek megfelelően hagyok teret az epicnek. Ha rendszer játékot akartok, hát ti kértétek.

Mit kell még tudnotok? Ja, igen! Az első játék mindig ajándék, játékos karakter halál nincs; a Cthulhu nappal sem alszik, és egy jó kis horror történetben nem mindig hihettek a szemeteknek!


Talbot
Kezdetben volt a PeCsa, és a DindiKlub a PeCsában volt… Vagy 30 éve beszippantotta ez a világ, és azóta az élete része. Zenében és szerepjátékban egyaránt válogatós mindenevő, formai és zsánerbeli béklyók nélkül. Virtuális könyvtára polcain elférnek egymás mellett az AD&D, Call of Cthulhu és Delta Green alapkönyvek és kiegészítők, Star Wars és Shadowrun, Rakéta Könyvek (ahh, Titán világa… ti tán végig tudtátok játszani cheat nélkül?), a Túlélők Földje és Káosz Galaktika lefűzött fordulói, az Ars Magica sagák, a Helvéczia almanachok, és néhány sosem játszott, de kipróbálni vágyott rendszer, mint a Noir vagy a Mouse Guard. Baráti körében néha még az asztali társasjátékokat is szerepjátékosként játszák, legyen az Arkham Horror & Tsai, Kremlin, Beer & Vikings, vagy Citadels. Magát homo ludensnek tartja, aki szeret mesélni és imádja mások történeteit is.


Urban /Hartyándi Mátyás/
Győrben élő pedagógus vagyok, foglalkozom játékpedagógiával, drámapedagógiával, sinológiával és filozófiával. Fennkölt célom, hogy nyárig mandarinná változzak. Szerepjátékok tekintetében hosszú idő után az oldschool hullám hatására lettem igazán aktív, majd a Véletlen Találkozásokat nyugdíjazva áttértem az újhullámos Story Game-ek világába. Több ilyen játék fordítása (Lasers & Feelings, Holló úrnő/Lady Blackbird, Ghost Lines, Fiasco játékszettek) is köthető a nevemhez. Szabadidőmben egyengetem az LFX online szerepjátékos közösség életét, néha előadok és rengeteget játszom.


Ynas Midgard /Gebei Sándor/
23 éves anglisztika szakos hallgató vagyok. Különösen az OSR játékok világában mozgok otthonosan, de az újgenerációs indie játékok is meg-megragadják a fantáziám. Rengeteg időt töltök a hobbival foglalkozó blogok és fórumok olvasásával és igyekszem részt venni az aktuálisan felkapott témák megvitatásában; kiváltképp a játékelméleti-szerepjátékelméleti vonatkozásúak érdekelnek.


Zagor /Kóczé József/
27 éves vagyok, Kispesten élek. Jelenleg állástalan újságíróként tengődöm. Közel 10 éve szerepjátékozom. Shadowrun 3-mal és Káosz rpg-vel kezdtem, azóta nagyon sok mindent játszottam már és meséltem (7thSea, Warhammer Fantasy, Dark Heresy, M*, D&D, Vampire, Legend of Five Rings, Cyberpunk 2020, Call of Cthulhu, Kult, Savage Worlds, meg még pár rendszer, amikkel csak egy-két kalandot játszottam). Jelenleg Savage Worlds-t és Helvécziát mesélek, D&D4-et, Shadowrun 5-öt, és Gyűrűk Urát játszom. Az rpg mellett még terepasztalos wargame-ket játszom.