Szűkebb értelemben véve: három öregedő kocka, akik a 90-es évek táján rábukkantak a „szerepjáték” nevű hobbira, és azóta sem tudtak elszakadni tőle. A hazai oldschool D&D szcéna virágkorában, 2010 környékén ismerkedtünk meg egymással, a Véletlen Találkozások rendezvénysorozaton. Amikor a VT megszűnt folytatódni, úgy döntöttük, felvesszük a stafétát, és folytatjuk a hagyományt.

Tágabb értelemben véve: szeretünk úgy gondolni a Társaságra, mint magára a rendezvényt látogató, és egyben az azt életben tartó mesélői és játékosi közösségre.

2014 és 2020 között összesen tíz találkozót szerveztünk. Rendezvényeinken a D&D és az azzal rokon rendszerek mindig kiemelt fókuszt élveztek, de igyekeztünk teret adni egyéb játékoknak is. Közel negyven mesélő közel 100 kalandja gondoskodott róla, hogy minden játékos megtalálja a számítását: akár hagyományos, akár egzotikus zsánerre vágyott, akár ismerős, akár újszerű rendszerre, és persze arról is, hogy a rendezvényeket látogató, az internetről egymást csak részben vagy semennyire sem ismerő emberekből egy valódi közösség kovácsolódjon, amely újra meg újra örömmel fut össze játszani.

Tizedik rendezvényünk, a „Halál utolsó, vörös titka” majdnem önbeváltó jóslat lett: előbb a Covid-járvány, utóbb egy informatikai katasztrófa gördített akadályt utunkba (leégett a honlapunkat hostoló gépterem, meg a backup site is). De mi mindig imádtuk a giccses fantasy toposzokat, úgyhogy a hamvakból feltámadó főnixmadárként térünk vissza, hogy folytassuk a sokak által hiányolt összejöveteleink megszervezését!

Ahogy a hobbinkat útjára indító úriember mondaná: Fight On!